Edgar Degas

Delicaat impressionisme

De Parijse kunstenaar Edgar Degas leefde in de 19e eeuw. In zijn werk zien we allerhande scènes uit het gegoede leven, zoals bij de paardenrennen, het theater, de opera, het koffiehuis… lees meer

.

Van Edgar Degas bieden wij kunstwerken in een hoogwaardige gicléekwaliteit.
Alle werken zijn uitgevoerd op eerste kwaliteit canvas en hebben een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 6 resultaten


Over Edgar Degas

Scènes bij het paardenrennen, scènes uit het theater of de opera, situaties in het koffiehuis of schilderijen van dansers, wasvrouwen en strijksters…

.

Edgar Degas, die van 1834 tot 1917 in Parijs woonde, was het meest gefascineerd door de diversiteit van het dagelijkse leven.

Fijnzinnigheid in delicate kleuren

Met een fijngevoelige fijnzinnigheid schilderde Degas in delicate, harmonieuze kleuren momentopnamen en beelduitsneden die de toeschouwer naar een nieuwe wereld vol verrassingen leiden. Degas wijdde zich niet aan de vluchtige, schetsmatige voorstellingen die op dat moment gebruikelijk waren onder de impressionisten.

De werkelijkheid op doek

Zijn voornaamste zorg was om een ​​situatie of moment precies zo vast te leggen als het in werkelijkheid ook beleefd en gezien werd. Zijn liefde voor deze detaillering was zeker ook te danken aan zijn hartstochtelijke bewondering voor de in die tijd opkomende fotografie.

bekijk de collectie

.


 

Scroll to top