Jacqueline Kasemier

De geboren Groningse Jacqueline Kasemier, schildert in de traditie van de Noordelijke Realisten. Ofschoon ze in veel onderwerpen thuis is, heeft ze zich de laatste jaren toegelegd op het schilderen van waterspiegelingen. Haar opleiding heeft ze genoten aan de Academie Minerva in Groningen en sindsdien is een gewaardeerd kunstenares binnen de kunstwereld. Ze is medeoprichter van de kunstenaarssociëteit ‘De Groninger Kroon’ en heeft 15 jaar deel uit gemaakt van het bestuur.

Bijzondere opdrachten:

Jacqueline Kasemier heeft verscheidene bijzondere opdrachten mogen schilderen, waarin onder andere:

  • een serie portretten van Margherita Datini (Prato, 14e eeuw)
  • werken gebaseerd op de dagboeken van de 17e eeuwse Engelsman Samuel Pepys
  • hoogleraarsportretten in het Academiegebouw in Groningen
Haar werk

Haar oeuvre bestaat uit stillevens, landschappen en portretten in opdracht. De laatste jaren zien we dat een groot deel van haar werk gewijd is aan het thema water, waarin ze een wat lossere benadering hanteert.
Vijvers, vennen en de grachten rondom de Groninger borgen en boerderijen zijn de bronnen van inspiratie voor Kasemier. Ze is gefascineerd door de gelaagdheid die zichtbaar wordt door spiegeling, transparantie en werelden in en op het water. Werelden die ingekaderd worden door strakke lijnen en daarmee een spannend contrast vormen. Werelden waarin de grens tussen toeschouwer en beeld oplost en je als kijker wordt opgenomen in een diepe bewegende wereld.

__________
De kunst van Kasemier is uitgevoerd als hoogwaardig giclée in gelimiteerde oplage.
Elk giclée is voorzien van een certificaat en is gesigneerd door de kunstenaar zelf.
__________

Toont alle 4 resultaten

Scroll to top