Gerd Weismann

op zoek naar de essentie van de dingen

Het multitalent Gerd Weismann neemt ons via diverse technieken – van digitale kunst tot ambachtelijk beeldhouwwerk – mee naar de creatieve kern van zijn onderwerpen. Zijn doeken schitteren van intensiteit… lees meer

.

De kunst van Gerd Weismann bieden wij in een hoogwaardige gicléekwaliteit.
Elk giclée is uitgevoerd op eerste kwaliteit canvas en heeft een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 4 resultaten


Over Gerd Weismann

Geboren in 1950 in het Duitse plaatsje Baden-Baden, en tegenwoordig ook de plek waar hij zijn atelier gevestigd heeft. Gerd Weismann is een multitalent die actief is als freelance fotograaf, graficus, kunstschilder en beeldhouwer.

De Multi Media meester

Hij is een meester in het combineren van zijn vaardigheden en brengt deze tot uitdrukking in zijn kunstwerken. De technisch-artistieke combinatie van camera en digitale beeldverwerking maakt zijn werk onderscheidend en uniek.

De zoektocht naar de kern

Gerd Weismann is niet geïnteresseerd in de façade, die zo vaak in de wereld wordt hooggehouden. In plaats van te kijken naar de buitenkant, gaat Gerd op zoek naar dat wat er achter ligt. Het is alsof hij van alles de essentie wil vinden. Dat wat niet zichtbaar is en door de wereld kan worden waargenomen, maar wat wel voelbaar is. Het gaat hier om uit te komen bij het metaniveau en zo de oorspronkelijke sensualiteit van de materie te laten spreken.

Door de digitale reductie van het fysieke tot kleur en structuur, wordt de kijker via het oppervlak van het gefotografeerde naar de creatieve kern, het charisma en het karakter van het object geleidt. Hier is de energie, de kracht en het licht te vinden in een nauwe samenhang met het mysterie, de diepte en de innerlijke kwetsbaarheid.

Rust en evenwicht

Hierdoor geven de beelden van Weismann zowel een energieke openheid als een sensuele rust aan de ruimtes waar ze op gehangen worden. De werken stralen een positieve kracht uit en geven de kijker het gevoel van innerlijk evenwicht.

bekijk de collectie


Meer informatie nodig van Gerd Weismann?
Zijn eigen website is: weismann-art.de

Scroll to top