Henrie Vogel

water, riet en het wuiven van de wind

De abstracte kunst van Henrie Vogel vindt in deze elementen zijn oorsprong. Met een aangename warmte waarin de zon altijd aanwezig lijkt te zijn is Vogel uniek in zijn soort… lees meer
.

De Henrie Vogel kunstwerken bieden wij aan als hoogwaardig giclée op canvas in gelimiteerde oplage.
Alle werken zijn voorzien van een – door Vogel – gesigneerd certificaat en hebben een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 9 resultaten


Over Henrie Vogel

Kunstschilder Henrie Vogel is onderscheidend en uniek onder de moderne abstracte kunstschilders. Veel van zijn werken vinden hun oorsprong in de elementen van de natuur, zoals het water, het riet, en het wuiven van de wind. Het is de detaillering waarin het onderwerp nog net zichtbaar is… het is de vormgeving die de zinnen prikkelt… en het is de zon die er altijd voelbaar in is!

Vogel zoekt met zijn schilderijen de spanning op tussen de ruimte en het platte vlak. Verf, doek en kwast hebben allemaal hun eigen fysieke werking die medebepalend zijn voor hetgeen er verschijnt. Voor Vogel is het proces van kunst maken, een proces van volgen en dat begint allemaal met het formaat van het doek. Zodra daar de eerste streek op gezet is nodigt dat vanzelf uit tot een volgende stap. Als je het proces zijn werk laat doen, en volgt in plaats van stuurt, ontstaat de mooiste kunst.

Licht en donker spelen een belangrijke rol in zijn abstracte landschappen en altijd lijkt de schittering van de zon er in aanwezig te zijn.

Naast kunstschilder is Henrie Vogel ook actief als coach en kun je bij hem terecht voor gesprekken over o.a. zingeving, verandering en bezieling. Hij is met zijn atelier en praktijk gevestigd op het Overijsselse Kampereiland, in de delta van de IJssel.

bekijk de collectie


Meer informatie nodig van Henrie Vogel?
Zijn eigen website is: henrievogel.nl

Scroll to top