Flory Aerts

De innerlijke kracht laten stralen op het schildersdoek

Dat een ongeneeslijke ziekte ons aan kan zetten tot het maken van iets wonderschoons, is terug te zien in de kunst van Flory Aerts. Met geduld, een aanwezige liefde voor kleur en vooral het zoeken naar balans heeft deze kunstenares met recht naam weten te maken in de wereld van de abstracte kunst… lees meer

.

De kunstwerken van Flory Aerts bieden wij in een hoogwaardige gicléekwaliteit.
Deze giclées zijn uitgevoerd op eerste kwaliteit canvas en hebben een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 6 resultaten


Over Flory Aerts

Het verlangen om te schilderen draagt Flory Aerts al sinds haar kinderjaren met haar mee, maar pas toen ze chronisch ziek werd, vond ze de kracht om dit verlangen vorm te geven. Het schilderen stimuleerde haar en hielp haar het hoofd te bieden aan haar situatie.

 

Van experiment naar kracht

Ze experimenteerde met verschillende schildertechnieken en materialen en vond manieren om haar innerlijke kracht over te brengen in haar werk. Dit is zichtbaar geworden in haar werk door middel van een duidelijke abstractie en een krachtige weergave en beleving.

 

“Kleur geeft kracht”
– Flory Aerts

 

De kunstwerken van Flory raken het innerlijk van ons wezen door de schoonheid van de zachte delicate kleuren, die contrastrijk afsteken tegen de donkere rijkere kleurtonen. De duidelijke penseelstreken geven karakter aan de compositie. In elk werk is er een balans waarneembaar die de ogenschijnlijke tegenstellingen met elkaar verbindt.

 

In Flory Aerts haar schilderijen zijn innerlijke werelden zichtbaar, die voelbaar worden als je er naar kijkt. De gevoelens van waaruit de kunstwerken zijn ontstaan, zijn ook subtiel verweven in de titels van de werken.

 

Opleiding en succes

Flory Aerts volgde schilderstudies bij Emiel Van Langendonck, een voormalig docent aan de Leuvense Kunstacademie, wat leidde tot haar artistieke doorbraak.

Ze is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging van Professionele Kunstenaars en heeft tal van succesvolle groeps- en soloexposities gehad in binnen- en buitenland.

Giclée-collectie

Uit de kunstwerken van Flory Aerts zijn zes werken geselecteerd, die zijn uitgebracht als giclée op canvas.
bekijk de collectie.

 


Scroll to top