Dinie Boogaart

Vreugdevolle eigentijdse kunst met een vleugje ‘stoer’ en nonchalance

Ofschoon de taferelen vaak lieflijk en warm van karakter zijn, zit in elk schilderij van Dinie een soort stoerheid die het onderscheidend en karaktervol maakt. Dinie Boogaart schildert realistisch figuratief, maar altijd met een nonchalance erin, waardoor het modern aandoet. Haar werk… lees meer

.

Deze werken zijn uitgevoerd als hoogwaardig giclée op canvas,
gelimiteerd in oplage en voorzien van certificaat, gesigneerd door Boogaart zelf.


Toont alle 16 resultaten


Over Dinie Boogaart

Website van Dinie Boogaart: dinieboogaart.nl

Het werk van Dinie Boogaart is krachtig, stoer, contrastrijk en vol realisme. De uitgestrektheid van het strand, de vrolijkheid van een kind of de kleurimpressies van het Friese landschap… Dinie Boogaart weet er altijd een eigen toets aan te geven die haar werk herkenbaar en eigen maakt.

Opleiding en atelier

Boogaart is geboren in 1963 in Sneek. Zij studeerde aan de Academie van Kampen, de Rijksacademie Amsterdam en de Academie Minerva te Groningen. Ze is uitgegroeid tot een landelijk bekend schilder, die atelier houdt in Nijega.

Een prettige nonchalance

Kleur en licht zijn belangrijk beeldelementen in haar kunstwerken. De schilderijen dragen een prettige nonchalance in zich, alsof het penseel zichzelf over het doek heen bewogen heeft. Tegelijkertijd met de nonchalance zien we een vleugje drama in Boogaart's kunst door de bijzondere lichtvallen die er op te zien zijn, zoals laat zonlicht, een optrekkende mist of een grote wolk die de zon ineens lijkt weg te nemen.

Voelbare kunst

Het complementaire kleurenspectrum wat veelvuldig te zien is bij Dinie Boogaart biedt contrast en spanning en vormt een aangename balans met de rustigere grijstonen die in veel werken aanwezig zijn. Het is kunst die voelbaar is en waar je als vanzelf in uitgenodigd wordt.


Scroll to top