MISSIE & VISIE

ieder kunstwerk laten stralen

De missie van het Giclée Atelier is heel helder:
Elk kunstwerk laten stralen zoals het bedoeld is!

Voordat een kunstwerk een giclée wordt heeft een kunstenaar er al heel veel uren (tot soms vele maanden aan toe) in zitten. Met een eindeloos geduld, een flinke dosis creatieve inspiratie en vakmanschap maakt de kunstenaar het schilderij. En dat schilderij - of je het nu mooi vindt of niet - verdient een podium. Het is een unieke schepping die aandacht verdient. En dat geldt ook voor de giclées die er naderhand van gemaakt worden.

Een mooi giclée begint al bij het fotobeeld dat van het schilderij gemaakt wordt (lees meer), maar ook de gebruikte materialen en de duurzaamheid van doek en inkt spelen een rol. Het Giclée Atelier bestelt de giclées uitsluitend bij kunstdrukkerijen die werken met goede en duurzame materialen en waar de liefde voor het vak aanwezig is.

En niet geheel onbelangrijk... de beeldrechten zijn geregeld en worden aan de kunstenaar afgedragen.

GESCHIEDENIS

van werk in opdracht naar eigen bedrijf

De liefde voor de kunst is altijd al in mijn leven aanwezig geweest, en heeft zich in de beginjaren van mijn leven uitgedrukt in het ontwerpen van sieraden (de vorm), en is later overgegaan in het niet tastbare, namelijk de innerlijke levenskunst (de leegte). Op beide gebieden ben ik actief onder de naam Vorm & Leegte, waar ook het Giclée Atelier onder valt.

Sinds enkele jaren verzorg ik al het giclée-inlijstwerk voor Stips in Groningen en van daar uit is mijn enthousiasme voor dit ambacht gegroeid. Ik heb veel mogen ontdekken over de verschillende canvassoorten en de druktechnieken waarmee een giclée-doek gemaakt wordt.

Elke dag opnieuw merk ik hoeveel meer uitstraling, kleurintensiteit en kunstbeleving een hoogwaardige gicléedruk heeft. Het geeft veel plezier deze werken op te spannen en in te lijsten op een wijze die het originele werk van de kunstenaar eer aan doet.

De liefde voor het vak, aandacht en oog voor detail zijn met elkaar uitgegroeid tot de oprichting van het Giclée Atelier.

 

Emilia Hollander, eigenaar Giclée Atelier